Perquè la vida és un intercanvi!

Preguntes Molt Freqüents (usuaris professionals)

I jo què hi faig en una xarxa d'intercanvis?

Quan comprem o venem, realment intercanviem un producte o servei per diners. Tan si ets un particular com si ets un professional, a Ecotracte pots fer el mateix, però gaudint dels avantatges que t'ofereixen els EcoPunts. D'altra banda, per un negoci és molt interessant formar part d'Ecotracte, doncs els usuaris de la plataforma poden esdevenir clients teus.


Què és l'EcoPunt?

L'EcoPunt és una unitat de valor digital no especulativa lliure d'impostos i d'interessos, propera i versàtil que té equivalència amb l'Euro (1EcoPunt=1€).

L'EcoPunt permet valorar els béns i facilita les transaccions mitjançant un segur sistema de banca online, fent possible un sistema econòmic alternatiu, de proximitat i que estimula el comerç local.


Quins avantatges obtinc si registro el meu comerç?

Donaràs a conèixer el teu negoci a clients potencials de la xarxa i apareixeràs a la pàgina de comerços adherits. Això no és tot, gaudiràs de molts més avantatges.


Quant val fer-se Soci d'Ecotracte?

És gratuït durant 2 anys pels 100 primers comerços registrats, aprofita-ho i REGISTRA'T ARA!

Si deixes escapar aquesta oferta només demanem una petita aportació econòmica destinada a les despeses de promoció i manteniment del web (que malauradament encara no podem pagar en EcoPunts), que repercuteix en benefici dels particulars, comerços, professionals i col·lectius associats, el 50% de la qual podràs pagar amb EcoPunts.

Puc vendre i cobrar en Euros? Què hi guanyo si opero amb EcoPunts?

Evidentment, has de seguir obtenint ingressos i la teva activitat econòmica et comporta unes despeses que has de pagar en Euros.

El nostre objectiu és fomentar una economia alternativa que posa per davant altres valors que els purament materials o econòmics però sense perjudicar el teu negoci. Per això demanem que una part de l'import l'acceptis en EcoPunts.

És una forma de col·laboració que reverteix en el teu negoci fidelitzant i guanyant clients nous, doncs els socis que disposen d'EcoPunts abans et compraran a tu que a un altre comerç que només accepti Euros i això et farà augmentar els clients i en conseqüència, la rendibilitat del teu negoci.

Hi guanyen totes les parts. Amb els EcoPunts que guanyes podràs fer el mateix que ha fet el teu client : comprar productes o demanar serveis a d'altres particulars o professionals, i estalviaràs Euros. El teu suport a la iniciativa és veu recompensat. Amb això estem dinamitzant el comerç local i fent realitat una economia més justa i solidària.


Com publico un anunci? En Euros o en EcoPunts? I quina part de cada?

És molt senzill. Has d'entrar com a Soci i tens dues opcions : publicar-lo clicant a "Publicar anunci" amb l'import en Euros i seleccionant el percentatge que acceptes en EcoPunts. O bé publicar-lo a la teva botiga virtual amb l'import 100% en EcoPunts clicant a "Publicar anunci a botiga virtual". Ambdós seràn visibles per Socis i visitants però els articles que publiquis a la botiga virtual podràn ser comprats mitjançant el sistema "Afegir a la cistella". Quan es realitzi una compra, rebràs un avís intern i un altre al teu correu electrònic.

Caldrà que configuris la forma de lliurament del producte, que pot ser al teu establiment o entregat a domicili.


Si algú em vol pagar amb EcoPunts, com ho faig per cobrar? Com cobro la part en Euros?

La part de l'import en Euros la cobres directament com qualsevol venda habitual.

La part en EcoPunts l'haurà de transferir el teu client al teu compte d'Ecotracte. Es restaran del seu compte i es sumaran al teu, com si fós una transferència bancària. Es tracta d'un segur sistema de banca online on cada Soci disposa d'un compte personal per rebre i fer pagaments.

El pagament pot haver-se fet prèviament o es pot fer a l'acte a través de l'aplicació mòbil o amb un terminal amb connexió a Internet. En qualsevol moment pots comprovar si un client disposa de suficients EcoPunts per pagar-te ja que el saldo de tots els comptes són visibles entre Socis.


Si accepto EcoPunts, em vindrà una munió de gent d'Ecotracte a comprar i pagar amb EcoPunts! A més, jo he pagat els articles en Euros i necessito guanyar Euros. Hi sortiré perdent!

Estàs equivocat. El teu marge comercial segur que en uns determinats productes et permet oferir un petit descompte. I encara molt millor si ofereixes un servei, doncs pots acceptar EcoPunts sobre la mà d'obra i cobrar els materials amb Euros.

En cap cas voldriem que el fet d'acceptar EcoPunts et signifiqui un inconvenient, sino un avantatge. Els límits els poses tu. Pots operar amb ells de forma flexible i de la manera que més et convingui : per donar sortida a uns determinats productes o serveis, per promocionar el teu negoci mitjançant ofertes o descomptes, si fas entrega a domicili la pots cobrar en EcoPunts i el producte en Euros... i tot el que et doni la teva imaginació. Nosaltres et podem suggerir les millors formes d'operar amb EcoPunts pel teu negoci.

Una de les maneres més fàcils i efectives per treure un rendiment comercial de l'EcoPunt és oferint un descompte, ja sigui sobre un producte o sobre un servei (en mà d'obra).

¿Algú coneix algún negoci que no fagi o hagi fet algun tipus de descompte o oferta?

Si fas el descompte tradicional, realment perds o deixes de guanyar un tant per cent de diners.

Amb el següent exemple veuràs que no només no hi perds, sino que hi surts guanyant :

Si fas un descompte del 10% sobre un producte que val 100€, perds o deixes de guanyar 10€. Tenint en compte que 1 EcoPunt equival a 1€, ¿No seria molt millor vendre el mateix producte per 90€ + 10 EcoPunts? O sigui, que no només no hi has perdut, sino que has guanyat 10 EcoPunts i continues oferint el producte amb un descompte atractiu. En definitiva, recuperes aquells 10€ que ja creies perduts amb el descompte habitual. I aquest és sols un dels molts avantatges de l'EcoPunt. Més informació


I això com afecta la meva comptabilitat? Què passa amb l'IVA? Com ho facturo?

No hi han canvis en la teva comptabilitat. Si has de generar una factura la fas per l'import cobrat en Euros més l'IVA corresponent com qualsevol venda habitual i especifiques en algun lloc de la factura la part de l'import que has cobrat en EcoPunts perquè en quedi constància per ambdues parts.


Els meus EcoPunts són segurs? No hi ha perill que els perdi?

Per descomptat que no. El sistema informàtic de banca on-line que utilitza Ecotracte, gaudeix de la mateixa seguretat que et proporciona el teu banc habitual. Seguim directrius de seguretat ISO27002 i normes EBA (European Banking Authority). A més, les dades s'encripten i es guarden en servidors independents. Sempre que vulguis pots consultar online el saldo del teu compte o treure'n un extracte en paper o en PDF (escull la darrera opció i estalvia paper i tinta!).


I si necessito ajuda, quin suport m'oferiu?

T'oferim gratuïtament el suport personalitzat que et calgui. Tot i que la operativa de la interfície és molt senzilla, t'ajudem davant de qualsevol dubte o dificultat, i si cal, ens desplaçem fins al teu establiment.


On està el truc?

El mètode que utilitza Ecotracte s'inspira en el sistema d'intercanvi local conegut com LETS (Local Exchange Trading System) ideat per crear economies complementàries a l'oficial i que és utilitzat amb èxit per multitud de comunitats arreu del món. El LETS és un sistema monetari que té la consideració de mutualista per ser-ne els beneficiaris els mateixos partícips de la xarxa.

Ecotracte no és cap negoci, és una iniciativa osonenca de caràcter social que promou els valors personals i els productes i serveis de proximitat. No depenem de cap organisme ni rebem cap tipus d'ajuda econòmica d'empreses o institucions. És tracta d'un projecte en constant desenvolupament que cerca vies de finançament per potenciar-lo i donar-lo a conèixer arreu del territori.


I això que feu, és legal?

Absolutament. L'activitat d'Ecotracte té el seu fonament legal a la Ley 34/2002 de servicios de la sociedad de la información i de comercio electrónico i a la Ley 21/2011 de Dinero Electrónico (BOE 179 del 27-7-11), que autoritza a realitzar transaccions amb unitats de valor com l'EcoPunt dins una comunitat. Tanmateix, és plenament lícit que una comunitat de persones acceptin un sistema d'intercanvi entre elles.


Aquesta filosofia m'agrada, com us puc ajudar?

Si ens vols ajudar, implicat en el nostre projecte :


  • REGISTRA'T ARA i accepta EcoPunts al teu negoci.
  • Sobretot publica anuncis, aportaràs valor i dinamisme a la xarxa.
  • Ofereix-te com a punt d'entrega i recollida d'objectes.
  • Fés-ho saber als teus coneguts i convida'ls a registrar-se, rebràs una bonificació per cada convidat que publiqui un anunci! El convidat haurà de posar el teu nom de Soci en el moment de registrar-se (a la casella Recomanat pel Soci).


Et queda algun dubte?

Doncs contacta amb nosaltres, t'atendrem encantats!