Perquè la vida és un intercanvi!

Com operar amb EcoPunts al meu negoci?

Abans de res, entenem que funcionar d'una manera nova et pot generar dubtes o pors que et poden dur a pensar que operar amb EcoPunts al teu comerç et significarà tenir pèrdues. Això seria tan absurd com assegurar que oferir descomptes és perdre diners i tots sabem que això és rotundament fals. Perquè tota acció comporta una reacció i el que sembla que en un moment estàs deixant de guanyar, ho acabes recuperant sobradament per un altre cantó. I d'això es tracta. Tingues en compte que estem davant d'un dels sistemes més eficaços per atraure i fidelitzar clients, amb uns avantatges indiscutibles en front l'Euro. I nosaltres estem per donar-te suport, aclarir dubtes i recomanar-te les millors formes d'operar amb EcoPunts perquè et resultin profitosos pel teu negoci.

Res més enllà de donar-te algunes idees que poden ser-te útils i que complementin les que ja vens aplicant des de fa molt temps amb l'objectiu de mantenir els teus clients i de guanyar-ne de nous i que de ben segur sabràs adaptar amb éxit al teu negoci.

A continuació n'enumerem algunes que pots aplicar o adaptar al teu tipus d'activitat. I d'altres que se't poden ocórrer a tu.
Fés córrer la imaginació (i fes-nos-ho saber!). I pensa que som totalment receptius als teus suggeriments, doncs ens adaptem a les teves necessitats i no a l'inrevés.

Si ofereixes un servei:

Aquí tens molt marge per actuar i pots oferir un bon percentatge acceptat en EcoPunts, ja que l'import de la mà d'obra és un valor que tu generes, que no has hagut de pagar prèviament i que no ve condicionat per uns marges que estableix algú altre, com podria ser el cas del teu proveïdor de materials. Per exemple, pots acceptar una generosa part de la mà d'obra en EcoPunts, que pot ser a partir d'un 25% fins on vulguis, i els materials en Euros.

Si ofereixes un producte:

Com acabem de dir, en aquest cas els marges són més reduïts. Pots acceptar EcoPunts en aquells articles que hi tens més marge comercial, en aquells que tenen poca sortida, en aquells que vols promocionar, en aquells que estan a punt de caducar, etc. També pots limitar-ho a un dia o dies concrets de la setmana...O actuar d'una forma molt semblant com vens fent alhora d'oferir descomptes en determinats productes de cara atraure clientela. En aquest cas, considerem que pots començar a partir d'un 5% (fins on vulguis) perquè és perfectament suportable per un petit comerç i ja comença a ser atractiu pels teus clients i per atraure'n de nous.

I si un producte ja l'estic oferint amb descompte o rebaixat?
Aquí ja depèn del que et permeti el teu marge comercial, ja que estariem afegint un descompte sobre un producte ja rebaixat en Euros. Pots continuar oferint aquell producte només en Euros, rebaixat per a tot el públic en general. I si vols, pots acceptar-ne una part en EcoPunts (sobre el descompte ja aplicat que ofereixes en Euros), de manera que resulti avantatjós pel client que és soci d'Ecotracte, respecte d'un altre client que només utilitzi Euros.

Si tens un restaurant:

Ja sabem que els menús els fas a un preu molt ajustat. Però per exemple, pots acceptar-ne una part en EcoPunts a un client per cada cinc pagats en Euros. Quan ofereixes carta, pots establir un límit a cobrar en EcoPunts per Soci i per taula i fer-ho en determinats dies, per exemple en aquells dies que et queden taules per omplir o bé fer-ho en aquell dia més fluix de la setmana per tal d'atraure comensals cap al teu restaurant.

Altres límits que pots establir:
Fes costat a l'Economia Social i Solidària!
Tanmateix, fent costat a la nostra iniciativa entres de ple al món de l'Economia Social i Solidària (ESS), que ha arribat per quedar-se i en la qual ja confien des de moltes persones a nivell particular, comerços i empreses, passant per entitats i cooperatives fins a Ajuntaments i administracions catalanes, que gestionen ambiciosos projectes empresarials de caire social, utilitzant els avantatges de l'anomenada moneda social, el que és en definitiva l'EcoPunt.

Som-hi?
T'ho posem molt fàcil: no et demanem diners ni ens quedem cap comissió, només et demanem que acceptis EcoPunts al teu negoci, de forma lliure i flexible. Els límits els estableixes tu. Pensa que amb un descompte tradicional simplement deixes de guanyar uns diners. Amb Ecotracte la teva implicació no només té retorn amb nous clients, sino que a més guanyes EcoPunts, que pots gastar com a client d'un altre establiment o professional, o pagar el que compris a la xarxa, estalviant ara aquells euros que creies que havien 'fugit' amb els descomptes.

I finalment creiem que ha quedat ben clar que: és molt millor oferir un descompte en EcoPunts que no pas en Euros! Doncs som-hi!