Perquè la vida és un intercanvi!

Per què?

En aquests moments difícils es fa evident, més que mai, que l'actual sistema capitalista, dominat únicament per criteris especulatius, roba als pobres per donar-ho als rics, és inviable i provoca grans concentracions de diners i recursos en mans de molt poques persones i moltes persones marginades.

Tanmateix considerem que totes les persones tenen unes virtuts i habilitats, infravalorades en la majoria de casos, i que ara tenen l'oportunitat de desenvolupar dins la xarxa.

Major proximitat entre veïns/es, redescobrir talents i riqueses locals, recuperar el teixit social, augmentar la capacitat adquisitiva de les famílies i potenciar noves oportunitats laborals cooperatives són alguns dels avantatges que experimenten les comunitats que fan servir una moneda social.

D'altra banda, les administracions han permès l'establiment de
grans superfícies arreu, la majoria multinacionals amb oficines fora del país, en detriment del petit comerç, ja prou castigat amb tota mena d'impostos. 

A aquest problema cal afegir-hi la compra generalitzada per Internet, majoritàriament a països estrangers, que també està comprometent la continuïtat de les nostres botigues de tota la vida, provocant que moltes d'elles es vegin obligades a tancar. Els nostres diners marxen a fora i se'nt
ressent la nostra economia local. Amb això no només estem perdent la facilitat d'obtenir un producte a la botiga del costat, sino també el caliu humà d'un tracte agradable i proper.